Geaccrediteerde kalibratie laboratorium voor meet- en testapparatuur

Eén aanspreekpunt voor al uw kalibraties

In ons kalibratie laboratorium en dankzij on-site activiteiten bij klanten, zijn we dagelijks druk in de weer met het uitvoeren van meer dan 10.000 kalibraties per jaar. Of het nu gaat om temperatuur, druk, elektriciteit, moment, relatieve vochtigheid of vele andere parameters, ons georganiseerd kalibratielabo beschikt over alle benodigde faciliteiten om uw instrumenten nauwkeurig te kalibreren. Onze passie voor precisie is ongeëvenaard!

Heeft u een breed scala aan kalibratie-apparatuur? Dan behandelen wij alle kalibratie behoeften van uw bedrijf. Ons team staat garant voor een snelle doorlooptijd en biedt bovendien de mogelijkheid tot on-site kalibratie.

ISO-17025 Geaccrediteerd kalibratie labo

BELAC geaccrediteerd laboratorium ISO / IEC 17025 LHM Instrumentation

Geaccrediteerd volgens ISO / IEC 17025: 2017, het LHM Instrumentation kwaliteitssysteem voldoet aan alle technische competentie en managementsysteem eisen die nodig zijn om technisch geldige kalibraties en testresultaten af te leveren. Als BELAC geaccrediteerd laboratorium, werken wij volgens de hoogste normen en demonstreren onze competentie aan de opgeleide auditoren uit het accreditatieorgaan.

→ Lees hier meer

Whitepaper: Het belang van geaccrediteerde kalibratie voor meetapparatuur

Klaar om jouw kennis over geaccrediteerde kalibratie te vergroten? Download nu onze whitepaper en ontdek waarom het een cruciale rol speelt in het waarborgen van nauwkeurige meetresultaten en de algehele kwaliteit van meetinstrumenten.

Waarom werken met LHM instrumentation

KORTSTE DOORLOOPTIJD

We weten dat geen toegang hebben tot uw apparatuur voor langere tijd gewoon onaanvaardbaar is.

Wij trachten alle interne kalibraties binnen 10 werkdagen af te handelen.

ON-SITE KALIBRATIES

Voor het ultieme gemak kan u kiezen voor de On-Site kalibratie service.

Onze coördinatoren behandelen alle aspecten van de on-site kalibratie diensten, van planning tot de levering van de nodige documenten.

→ Lees hier meer

ASSET MANAGEMENT

Wij nemen het volledig over: van administratie van bestaande kalibraties tot aanbieden van een asset management platform waar al uw gegevens te raadplegen zijn.

TRANSPORT

LHM Instrumentation bezit zelf bestelwagens voor het ophalen van de te kalibreren toestellen van klanten in heel België.

Wij bieden tevens de mogelijkheid om jullie instrumenten op te sturen zonder reservatie van tijdslot.

ERVAREN TECHNICI

Onze uiterst goed opgeleide en ervaren technici zijn uitgerust met de modernste kalibratieapparatuur om nauwkeurige en betrouwbare kalibratiediensten te leveren met de snelste doorlooptijd.

→ Lees hier meer

SCHERPE PRIJSSTELLING

Wij bieden concurrerende prijzen voor onze kalibratiediensten zonder in te leveren op de kwaliteit van ons werk. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte voor uw kalibratiebehoeften.

→ Lees hier meer

FAQ

Kalibratie is het proces waarbij men de nauwkeurigheid van een meet- of testapparatuur vergelijkt met een gekende nauwkeurige standaard om zo te bepalen of de uitgelezen waarden correct zijn. Het doel van kalibratie is om de nauwkeurigheid van een meetinstrument te bepalen en te bevestigen.

Door middel van kalibratie kan worden vastgesteld of een meetinstrument binnen de acceptabele toleranties valt en of het voldoet aan de gestelde specificaties. Kalibratie helpt ook om eventuele fouten of afwijkingen in de meetapparatuur op te sporen om zo, indien mogelijk, te corrigeren. Dit draagt bij tot het verbeteren van de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van uw metingen. Bovendien kan kalibratie helpen om de levensduur van de meetapparatuur te verlengen en kosten te besparen op lange termijn.

Hoe vaak kalibraties moeten worden uitgevoerd, hangt af van verschillende factoren, zoals het type meetinstrument, de frequentie van gebruik, de omgevingsomstandigheden en de eisen van de industrie of toepassing. Sommige normen bepalen dat meetinstrumenten jaarlijks moeten gekalibreerd worden. Wist je dat kalibratielabo’s geen vermelding mogen maken van intervallen tenzij dit gevraagd wordt? Wenst u dit toch, neem even contact op en we brengen dit in orde.

Wij bedienen een verscheidenheid aan industrieën, waaronder de proces, medische, productie, luchtvaart en automobielindustrie. Neem contact met ons op om te zien hoe wij u kunnen helpen met uw kalibratie behoeften.

Hoelang het kalibreren van apparatuur duurt, hangt af van verschillende factoren, zoals het type instrument, de complexiteit van de metingen en het kalibratieproces zelf. In het algemeen kan de duur van een kalibratie variëren van enkele minuten tot enkele uren. Het is vaak raadzaam om het instrument eerst te laten acclimatiseren alvorens over te gaan tot de kalibratie.

LHM instrumentation hanteert een doorlooptijd van 5 à 10 werkdagen omdat we weten hoe belangrijk de meetinstrumenten zijn voor een bedrijf.